Veszteségtérkép workshop

keve

Te mit kezdesz a változásokkal, veszteségeiddel? Tárolod, elfojtod, továbbugrasz, az időre bízod?
A közhiedelemmel ellentétben a veszteségek okán megélt gyászt sajnos az idő nem gyógyítja, csak mélyíti. A negatív érzések háttérbe szorítása pedig rövidtávon hatékony megoldásnak tűnhet, hosszútávon azonban újabb veszteségek megélése esetén ezek az érzések összeadódnak, és egyre erőteljesebben jelennek meg.

A veszteségtérkép workshop a különböző életterületeken tapasztalt veszteségek áttekintésével a megélés és feldolgozás segítéséhez járul hozzá.

Segítő szakemberként ahhoz, hogy másoknak tudjunk segíteni ebben, először önmagunkra kell ránéznünk. Mindannyiunk életében történnek változások, ezért érintettek vagyunk. A segítő szakmában dolgozók különösen, mert ők mások veszteségeinek feldolgozását, változásaik, váltásaik folyamatát is végigkísérik.

Legyünk tudatosabbak a saját érzéseink és belső folyamataink felismerésében, tudatosításában és követésében. Ismerjük fel saját dinamikánkat, mert akkor tudunk a környezetünk – sokszor sürgető – tempója ellenére megfelelően előkészíteni és meghozni döntésünket.
A veszteségeink feltérképezése segít abban, hogy tudatosítsuk életünkre gyakorolt hatásukat és az érzelmeket, amelyek kötődnek hozzájuk.

A workshop azoknak szól, akik szeretnének rátekinteni a veszteség feldolgozásuk tapasztalataira – áttekintve a megélt veszteségeiket – ezzel másokkal végzett közös munkájuk, tanácsadói tevékenységük során is tudatosabbá válnak.

Miért döntöttem úgy, hogy elindítom a workshopot?
Azt látom, hogy a veszteségeink megéléséből származó, az életünkre vonatkozó üzeneteket sokszor nem vesszük eléggé komolyan. Sokszor inkább hárítjuk – mert a negatív érzések megélésével jár. Ezzel azonban éppen azt a lehetőséget vesszük el magunktól, hogy a megéléssel gazdagodjunk és a feldolgozás valódi erejét megtapasztaljuk. Ebben szeretnék segíteni a workshoppal, amely nem egy veszteség feldolgozó csoport, hanem egy az életünkben megélt veszteségeket, tapasztalatainkat, megélési stratégiáinkat, a feldolgozás mértékét áttekintő alkalom.
A Napfogyatkozás Egyesületben végzett munkám során a halál utáni gyász feldolgozását segítő csoportokat vezetek. Személyiség és készségfejlesztő trénerként sokféle területen fejlesztek szakembereket. A csoportos és egyéni fejlesztő munkám során alakítottam ki a workshop tematikáját.

Várlak szeretettel: Kánya Kinga (gyásztanácsadó, tréner)

Időpont: 2019. január 19. 15.00-19.00

A workshop időtartama: 4 óra
Maximális létszám 10 fő
Részvételi díj: 5500 Ft
Jelentkezés: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyPF11IHlcbuWorzmYQXbFApa0yQfWUbyOT_0P_rkJCHEWNg/viewform?c=0&w=1